Domácí absint
Recept # 1
Složení
• 1,75 l více než 65 % alk. líhu
• 3 lžičky pelyňku
• 1 lžička koriandru
• 3 lžičky drcených kořenů angeliky
• 3 lžičky semínek anýzu
• drcené semena 16 kardanových lusku
Smíchejte líh s pelyňkem a nechte jo po dobu 48 hodin. Pak přidáme všechny ostatní ingredience a pevně zavřete. Dejte ho do temné místnosti a nechat tam po dobu jednoho týdne. Potom prodistilujte spolu s bylinkami a profiltrujte. Jako výsledek byste měli mít 1,25 l absinthu s více než 65 % alk .
Nápoj je bláhoví s vodou a cukrem. Nebo můžete vždy ho namíchat do koktejlu.
RECEPT # 2
“ANTIQUE”
Má komplexní chuť s dominantními bylinnými tóny a příjemnou hořkosti .
Tento absint doznívá příjemně sametovou chutí anýzu a sladkosti z lékořice a mezi hořkosti pelyňku najdete tóny šalvěje s kmínem a koriandrem (trvá asi 20 minut).
• 1l 80 % líhu
• 50gr pelyňku
• 10g koriandru
• 25gr anýzu
• 50gr fenyklu
• 10gr šalvěje
• 2g lékořice
• 5 – 10gr kmínu
Macerace – 1 Týden.
Před destilací rozřidte tinkturu do 50 %.
Obecná množství bylin macerovat – 157gr. Vzhledem k tomu, že snížili jsme množství anýzu snížíme i sirupovitou chuť, ale obecně množství složek se nemění. A kvůli přidání kmínu a koriandru chuť se ozdobí.
K obarvení absintu budete potřebovat :
• 5gr pelyňku
• 10gr máty
• 3gr meduňky
Máčet jen asi 300-400ml líhu po dobu 24 hodin, profiltrovat a smíchat se zbytkem.